Bra att ha? Till vad?

Var till Biltema idag för att köpa både det ena och det andra. Tog självklart en sväng förbi båtavdelningen, hittade inget som jag behövde där. Genade sedan genom deras avdelning för kemi, och där fick mina ögon syn på en sprayflaska. Sprayflaskan hade ett bomfäste på etiketten – självklart var jag tvungen att kolla in den flaskan. Sedan upptäckte jag fler sprayflaskor…

Tre flaskor med ganska liknande ändamål. Något som är bättre eller sämre att använda? Något man ska undvika att använda i något sammanhang?

Om Silikonspray kan man läsa att det smörjer, tar bort gnissel, undantränger fukt och förebygger rostangrepp.Litiumfett är ett vatten- och värmeresistant smörjfett för alla rörliga detaljer, speciellt framtagen för motor- och marinindustrin. Står i mot saltvatten, vatten och fukt. Tål låga och höga temperaturer. Torkar inte ut, långtidssmörjer.

Multilube är ett mångsidigt smörjmedel. Minskar friktion, oljud och vibrationer. God krypförmåga. Kan användas mellan -30 och +200 grader.

Nu har jag i alla fall smörjmedel så jag klarar mig ett tag. Får väl återkomma med utvärdering när jag testat dem. Kom gärna med kommentarer om de olika sprayernas användningsområden.