Länksamling

Här har jag tänkt samla bra länkar – allt i från bloggar med reseskildringar till båttillbehör!

Bloggar med långsegling som tema:

 Windracing.com (En blogg om seglingar med Albin Stratus och Hallberg-Rassy 39)

Mary af Rövarhamn är en blogg som handlar om Ludvigs, Lindas, Lovis och Ottos segling – jorden runt. Här finns verkligen mycket nyttigt och trevligt att läsa. Man kan även se dem i SVT:s  program – Familjer på äventyr.

Anniara.se (En blogg om Gudrun och Göran som seglar långt med sin Bavaria 37C)

batenanna.se (En blogg som handlar om Eiliv Hägg och Emelie Edvinsson som seglade sin Fortissimo en ganska klassisk jorden runt rutt. Seglingen pågick under 3.5 år.

runtjorden.com (en hemsida om tre studenter som bestämmer sig att ge sig av på segling i en Vega. Seglingen skulle visa sig ta cirka 2 år. Berättelsen från resan har också blivit en bok som jag har tipsat om här på bloggen – Alla sa att vi skulle dö).

Föreningar/organisationer:

Svenska Kryssarklubben En förening man får mycket valuta för pengarna. Man får en bra tidning, man får möjlighet att nyttja bojarna. 

Sandarne båtklubb ”Min” båtklubb. Kom gärna på besök! Här finns en bra gästhamn, diesel- och bensin som man tankar med kort, tömning av septiktank, närhet till ICA (där det finns receptfria läkemedel, post, tips och ATG).

Oceanseglingsklubben (www.osk.org) OSK är klubben för seglare som har långseglat, seglare som gör det nu och seglare som drömmer om det… Här  får man tillgång till en webbsida där många med lång erfarenhet delar med sig av sina kunskaper. Man får även en tidning med trevliga reportage. 

Svenska Sjöräddningssällskapet (www.sjoraddning.se) är en ideell förening vars enda uppgift är att rädda liv till sjöss. Längs hela vår kust och i de stora sjöarna finns 2 000 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut dygnet runt, året om. Har även valt att även få med i SSRS. Utöver att de hjälper till när det är fara för liv, kan det vara skönt att kunna ringa om något mindre dramatiskt händer. Än så länge har jag inte behövt nyttja deras tjänster. Även här får man tillgång till en tidning (Trossen) och en webbsida väl värd att besöka ibland.

 Videofilmer/youtube

Yagan här kan man följa Arne och Helen Mårtenssons segling jorden runt i sin HR 62. Det är 21 filmavsnitt i olika längder. Drygt två timmar film (YouTube) med segling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.