Mittsittbrunn

Vi har sedan vi sålde vår Albin Stratus (maj 2017) letat efter vår nya båt. Vi har sedan länge gjort en prioritetslista, men det är ganska omöjligt att få med allt i en och samma båt. Ibland känns som om inget går att få med…

Våra tankar har gått från en modern båt, till en äldre ”Orustbåt” och tillbaks till en båt byggd på 2000-talet. Nästan ingen Orustbåt (Hallberg-Rassy 36, Najad 360, 370 eller 390) har bytt teakdäcket vilket innebär att får räkna med en kommande kostnad på 150.000 till 200.000 inom några år. Dessutom är det ganska ofta originalmotor från slutet av 80-talet eller början av -90-talet. Vår kalkyl går inte ihop…

Vi har under sommaren tittat på några olika Najader, mycket fina båtar, med bra och vacker planerad inredning. Det fick mig att läsa boken Havet håller oss samman skriven av Elisabeth Fernström. Elisabeth skriver om hennes och Ulfs segling till och i medelhavet med sin Najad 390. En läsvärd bok som inte bara handlar om segling och hamnar utan också en hel del om relationerna ombord under en längre segling.

Intresset för olika Najader fick mig också att hitta hemsidan http://knotvikings.com/ En läsvärd sida och med bra YouTube kanal. De seglar en 37 fots Najad från 1981.

 

I morgon lördag fortsätter vi våran jakt igen, då ska vi titta på en Bavaria. Av de ”nya” båtar vi har tittat på så ligger ändå Bavarias modeller bra till. De vinner ganska ofta på sin bättre rymd och planering. Sedan kan man konstatera att den här sommaren har varit fel sommar att vara utan båt. Särskilt när vi valde att sälja våra Uttern 560 till förmån att satsa lite mer på en segelbåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.