På kurs mot Alaska

Har i dagarna läst ut Lars Hässlers ”S/Y Jennifer på kurs mot Alaska”. Boken handlar om Lars segling med start i Turkiet och via bland annat Libanon, Israel och genom Suezkanalen. Seglingen fortsätter med olika deltagande besättningar (paying crew) mot Indien, Thailand, Kina och Japan. Bara från Japan till ön Amchitka blev det 1500 sjömil.

Lars är duktig på att beskriva de olika platserna han besöker, både med historiska fakta och målande beskrivningar hur de ser ut idag.

Man får även en bra inblick hur det är att vara långseglare, med ständigt underhåll av båt och motor. Boken är helt klart läsvärd – nu ska jag införskaffa nästa bok som handlar om Lars fortsatta segling från Alaska. Den boken heter ”Över tre oceaner”.

Lars har haft sin båt sedan den var ny. Båten är en 50 fot (15m x 4.75m x 1.80m) Beneteau Oceanis 500 byggd 1988. Jag brukar själv fundera över olika motorers livslängd. Lars har sin originalmotor kvar, vilket inte är så konstigt om man bara ser till åldern. Men ser man på antalet timmar så blir man imponerad, motorn har gått 23 900 timmar.

Vill ni läsa med om Lars och hans seglingar, så gå in på hans hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.