Tips & efterlysning

Det finns många bra böcker om segling och skildringar om platser ditt många långseglare hamnar. En hel del böcker försvinner från bokhandlarnas försäljningshyllor ganska fort.

Då finns det ett bra alternativ till både den lokala bokhandlaren och bibilioteken – bokbörsen!

Jag skulle beskriva bokborsen.se för böckernas blocket (men man säljer även skivor och film). Här säljs lästa böcker både från privatpersoner och antikvariat. Jag har nog köpt ett tiotal böcker genom att använda bokborsen.se. Alla böckers skick har motsvarat beskrivningen, och leveransen har skett direkt efter betalningen. Hittills aldrig några problem. Efter har skapat ett konto är det bara att börja handla. Man använder sig av enhetsfrakt på 45:-, så det lönar sig att köpa fler böcker från samma säljare.

Senast köpte jag Ensam med havet skriven av Sebastian Näslund. Sebastian beskriver hur han seglat över/runt Atlanten i sin drygt fyra meter långa segelbåt Arrendir. Skillnaden från många andra reseskildringar är att Sebastian försöker beskriva vad som händer med honom som person under resan.

Vill man inte köpa boken på bokborsen.se kan man ännu köpa den som pocket, själv föredrar jag inbundna böcker, även om de är begagnade.

Efterlysningen handlar om filmen som handlar om Sebastians resa Nu tillhör jag havet. Dokumentären har visats några gånger på SVT och har sålts som DVD. Någon som har ett exemplar och kan tänka sig sälja sin film? Skriv till mig på info@albinstratus.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.