Försommar segling – dag 1

I år skulle vår försommarseglingen gå mot Höga Kusten och Ulvön som slutmål.

Vi började som vanligt från hemmahamnen Sandarne båtklubb och gick norrut, dagens tänkta etapp är Hölick. Vi satte segel ganska tidigt och kunde segla hela vägen med ett fåtal slag. Cirka 28 distans i 7-9 m/s – en härlig segling.

Strax söder om Agön korsades vår väg av en Havsörn.

Väl framme i Hölick fanns det gått om plats i gästhamnen. Gästhamnen har tolv gästplatser med bommar och vi var första gästbåten för dagen. I gästhamnen ligger man väl skyddad. Men det finns varken el eller vatten på bryggan. För att göra sina behov eller slänga lite sopor får man gå några hundra meter. Gästhamnsavgiften betalar man hos campingen som ligger cirka 300 meter från gästhamnen. I hamnen finns det en liten restaurang (Restaurang Café Sjöboa) men den hade tyvärr inte öppnat för säsongen.

Efter lite segelvård (en travare hade gått sönder och behövdes bytas) så skulle det grillas. Men då det var dags att ta fram grillkolen – så var det bara för skeppar’n att konstatera att påsen med grillkol stod kvar hemma. Men även det löste sig, då campingen öppnade en stund senare på kvällen och där kunde vi köpa grillkol.DSC_6091DSC_6087DSC_6094DSC_6095

Lite fakta om Hölick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.