Fredag 3 augusti

Knappt har vi hunnit hem, förens klockan ringer på morgonen. Idag ska vi åka ner till Svinnge Marina för att börja segla hem våran båt – Albin Stratus. Innan vi vi kan åka ska det handlas mat, packas och fixas. Vi inser snart att en Volvo S80 inte har lika stort bagageutrymme som en Volvo V70 (vi har nyligen bytt bil och tyckte inte vi behövde kombi längre). Det är tur att man kör, då behöver man inte ha packning i knät. Frugan som ska ta bilen hem, ska också få plats.

Första gasten (farsan) kommer, har faktiskt inte så mycket packning med sig, men det är redan trångt. Andra gasten (Pär) kommer med den omtalade Delsbokorven och sin privata packning. Ni vi stänger dörrarna för att åka och hämta tredje gasten (Leif) så vet inte jag hur vi ska få plats med hans packning. Vilken tur att vi kunde ta med oss så pass mycket igår.

Vad är det för fel på kombi?

Vad är det för fel på kombi?

 

Alla tar den usla sittkomforten, med ett glatt humör – vi ska ju snart få segla.

Farsan - delägare och första gast. Ser framåt att få mäta masthöjden mot både Gunnar och Tord.

Farsan – delägare och första gast. Ser framåt att få mäta masthöjden mot både Gunnar och Tord.

Här får gasten Pär en kopp kaffe under en väl behövlig bensträckare.

Här får gasten Pär en kopp kaffe under en väl behövlig bensträckare.

Leif dricker kaffe. Leif har varit med förr - hjälpt oss att segla hem både Maxi 68:an och Maxi 84:an. Hade säkert varit med och tagit hem NF:en, om vi inte tagit hem den på lastbil.

Leif dricker kaffe. Leif har varit med förr – hjälpt oss att segla hem både Maxi 68:an och Maxi 84:an. Hade säkert varit med och tagit hem NF:en, om vi inte tagit hem den på lastbil.

Frugan vill också ha en kopp kaffe, just idag är hon chafför. Annars hon som besämt att vi ska byta till en båt med ugn.

Frugan vill också ha en kopp kaffe, just idag är hon chafför. Annars hon som besämt att vi ska byta till en båt med ugn.

Tanken är att vi ska ägna dagen åt resa, lasta in packning i båten, gå igenom praktiska saker, lära oss hitta alla genomföringar och dylikt. Vi ska också packa ur båten ganska mycket, vi tror oss inte ha användning av alla segel, så vi tar ut spinnaker, genua II, 110% fock. Vi tänkte segla med självslående fock och sparar även genua I i båten

Vi fyller på med diesel, konstigt att inte en så stor marina som Svinninge har en sjömack!

Då har stuvat undan allt...

Då har stuvat undan allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.