Blåbärspaj

Här kommer ett enkelt recept på blåbärspaj, men funkar lika bra till äppelpaj, rabarberpaj (man tager vad man haver). Perfekt att göra i båten.

Börja med att sätta på ugnen i cirka 225 grader, vi körde med lite grill på slutet för att få lite härlig färg på pajen. I båten tar det nog lite längre tid, cirka 35 minuter får man räkna med.

Fyllning:

  • 3-4 dl blåbär (eller ca 5 äpplen)
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  • Till blåbärs paj, kan det vara bra att strö över med lite potatismjöl, som binder lite av vätskan. Gör man äppelpaj behövs det inget potatismjöl.

Pajdegen

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  1. Fyllning: Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  2. Pajdeg: Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Jag lägger degen på ett smörpapper och trycker ut degen till ett lock och täcker blåbär/äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25-35 min tills den är gyllenbrun.

Servera gärna med vaniljsås.20160821_151939

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.