Flera båtalternativ

Blocket bevakas flera gånger per dag, man känner igen många båtar från tidigare år.

Många vill sälja, färre vill köpa – det gäller att välja rätt båt. Hur vi än letar så finns det inga båtar i vår närhet. Nästan inga båtar av intresse finns norr om Stockholm.

Eftersom vintern varit mild och våren ganska tidig, så känns det helt naturligt att boka en resa till Stockholm i början av april.

Vi har bokat tre besök med tre olika båtar.

När vi kommer till Gävle vräker snön ner…

Snöstorm

Snöstorm

Första stoppet är i Saltsjöbaden, vi ska titta på en Comfortina 32. Säkert två decimeter tung blötsnö ligger över hela sittbrunen.Ägaren försöker skotta fram sittbrunen, så vi kan komma ner. Båten är välskött och fin. Vi tycker dock att akterkabinen är ganska trång, här kan bara en person sova. Ingen ratt :(. Nästa stopp blir Djursholm (fina områden), där ska vi titta på en Scanmar 33. Den står högt i pris på Blocket, så förväntningarna är stora.

Vilken besvikelse! En så ovårdad och misskött båt till det priset! Annars tycker vi att Scanmar 33 verkar trevlig i sin planering.En Scanmar 33 skulle kunna vara ett alternativ – dock inte detta exemplar.Nu vänder vi bilen mot norr igen, nästa stopp är Uppsala. Där tittade vi på en Maxi 95. Mycket båt och utrustning för pengarna. Lite tråkigt med akterkabin som har separat ingång. Vi tror inte Elinda vill sova själv på många år. Sedan är väl en båt med MH och en stor genua inte speciellt lockande efter att ha seglat en NF med självslående fock.Hemma igen börjar vi fokusera på Scanmar 33. Tittar på alla annonser och läser allt om den på webben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.