Ankarspel VII

Då har jag börjat med den elektriska delen av ankarspelet. Det är inte den bästa instruktionsboken när det gäller det elektriska. För att försöka förstå hur jag ska koppla, har jag gjort en egen enkel skiss hur jag vill ha det.20150509_111114

Jag vill gärna ha en huvudströmbrytare för själva spelet, så man inte släpper ankaret av misstag när man går för fulla segel. Strömbrytaren monterar jag i stuvfacket, så man slipper springa ner till navigationsbordet för att slå på ankarspelet.

Kabeln mellan batteriet och ankarspelet har jag dragit på styrbords sida. Monterade ner skivan ovanför kojen i akterkabinen, in i toaletten, och ut i styrbords koj där jag har mina batterier. Jag har tänkt ansluta ankarspelet på startbatteriet (eftersom ankarspelet används när motorn är i gång). Det verkar som hälften tycket det är rätt, den andra hälften skulle aldrig komma på tanken att ansluta det på startbatteriet. Jag har använt mig av 35 kvadrat mm kabel, det ska förhoppningsvis räcka.

Kontrollen för UPP och NER vill man gärna komma åt samtidigt som man styr. Men plasten är för tjock för att kunna montera vippströmbrytaren. Så jag fick montera bort ventilationsgallret och göra en ”speciallösning”.

20150512_193632

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.