Kyllåda

I och med renoveringen av pentryt, har jag också börjat fundera på våran kyllåda. Frugan klagar på att kylen låter, speciellt om man ska sova i akterkojen på barbordssida. Hon har frågat fler gånger – är det inte dags att köpa ett nytt.

Min tanke var väl att jag kan ta hem grejorna och titta på vad som kan låta – kanske kompressorn sitter löst eller liknande. Eftersom det var fint väder i helgen, passade jag på att krypa in under presseningen. Ganska snart gör jag upptäckten – vi har inte ens en kompressor. Kylboxen kyls av Supercool, vilket är ett Peltieaggregat.

Det går väl fortfarande att ta ut grejorna och kolla om fläkten går lätt, eller undersöka om det kan vara den som låter. Men tankarna börjar också gå mot att frugan har rätt – kanske rätt läge att montera in kyla med kompressoraggregat. Ett Peltieaggregat ska tydligen dra mycket mer ström, medans fördelen är att man inte behöver placera någon kompressor.

Vart har ni placerat era kompressoraggregat? Vilken typ av kyla har ni? Återkom gärna med tips!!

Efter att ha gjort en ganska snabb koll på nätet, verkar Hjertmans ha bästa priser just nu.

Kylaggregat Classic Compact 2006

Tacksam för tips och idéer.

3 svar på ”Kyllåda

  1. Hej
    Jag satte in en isoterm SP i vår Stratus i skåpet under diskhon fällde jag in kompressorn i bakväggen mot skrovsidan. Det finns tillräckligt med plats mellan bakväggen på skåpet och skrovsidan. Med kompressorn infälld där är den nästan ljuslös utom när man kör den på frys.

    Mats
    SWE 38 Serenity

    • Tack för tipset! I helgen fick jag i alla fall bort kyllådan, så nu börjar det bli dags att fundera över kompressorns placering allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.