Moln, regn och låga celsius

Den här sommaren känns lite som en hämnd av väderguden Zeus. Om förra sommaren var varm, torr och fin, så måste denna sommar anses vara ganska kall och blöt.

Själv frös jag ganska ordentligt när jag seglade mot norr tidigare i sommar. Jag har tidigare inte känt ett så stort behov av en värmare i båten. På mina önskelistor har värmare inte stått så högt upp (på senaste önskelistan låg den inte på topp-fem listan).

Men som ni säkert känner till, brukar jag inte rätta mig så mycket efter mina egna önskelistor – man måste hela tiden kunna prioritera om. Nu erkänner jag – en värmare står högt upp på önskelistan.

Vilka värmare har ni? Vilka erfarenheter har ni? Vad skulle ni köpa idag? Vart har ni monterat värmaren? Maila gärna in era synpunkter och bilder! info@albinstratus.se

I mina tidigare båtar har jag oftast haft olika Wallasvärmare med fotogen som bränsle – det blir det inte den här gången. De har gått lite som de själva ville (oftast inte alls), man skulle alltid knacka, byta veke m.m.

Nu blir det ganska säkert en dieselvärmare. Det finns väl en tre till fyra märken att välja mellan och varje varumärke har väl minst 1-2 storlekar/modeller att välja mellan.

Det verkar inte vara något lätt val.Många tycker att man ska välja en något mindre storlek, så att den ofta få gå med hög effekt, då ska de må som bäst. Samtidigt vill man inte välja en för liten, så det inte blir riktigt varmt.

Efter att snabbt tittat på vad marknaden erbjuder har jag fastnad för två alternativ.

Eberspächer D2 eller Eberspächer D4+ och då gärna med en digital reglage, där man både ser önskad och aktuell temperatur.

D2

 

 

Minireglage

Lär återkomma med fler blogginlägg med mina tankar om värmare – men skicka gärna in era synpunkter och erfarenheter!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.