Bubblare

Innan jag berättar vilken båt som har hamnat som nummer ett på min lista tänkte jag redovisa några bubblare. Bubblare är båtar som skulle kunna vara aktuella, men det skulle krävas att jag får chansen att bekanta mig mer med modellerna och att jag skulle hitta ett fint exemplar. En bubblare skulle också kunna vara aktuell om det inte kommer ut någon båt på min lista till rimligt pris i förhållande till skicket.

Jag har inte gjort någon inbördes rangordning på mina bubblare, men här nedan kommer de två första bubblarna att redovisas.

I somras låg jag i en gästhamn (hade redan då börjat fundera på att sälja min Bavara 42 Cruiser) då jag fick en Linjett 35 som båtgranne. Jag tyckte att båten hade väldigt fina linjer. Det lilla jag han uppfatta verkar den vara lätthanterlig att lägga till och sköta med liten besättning. Självklart är det extra trevligt att Rosättravarvet fortfarande producerar fina båtar. Varvet verkar få mycket bra och positiva omdömen för att vara hjälpsamma att svara på frågor från Linjettägare. Ett extra plus är att Rosättra bara ligger några dagars segling från min hemma hamn. Jag har däremot inte haft möjligheten att bekanta mig närmare med modellen. Jag har främst sett äldre Linjett 32. Varför kommer då inte Linjett med på topp tre listan? Jag har fått för mig att Linjett är lite mer av en seglare anpassad för skärgårdssegling och för dem som gärna seglar några tävlingar varje säsong. Jag gillar inte heller att det är genomgående mast och dessutom föredrar jag Volvo Penta framför Yanmar som många Linjetter har. Jag är heller inte helt övertygad av deras lösning för storskotet är det bästa alternativet, påminner om det jag hade på Bavarian.

Linjett 33
Linjett 33

Linjett 33 är nästa bubblare. en otroligt vacker båt i ett behändigt format. Fina snickerier i inredningen. En fördel är att de ofta har självsående fock, vilket jag gillar att segla med. Samma fördelar och nackdelar som med Linjett 35.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.