Jakten har börjat…

Familjen passade på att utnyttja den lediga dagen som Sveriges nationaldag innebär, till en liten minisemester. Dottern ville shoppa, frugan ville gå på spa och äta gott, själv tänkte jag passa på att titta på lite olika båtar.

Saltsjöbadens Grand Hotell bjuder på härliga omgivningar. Hotellet som har gamla anor börjar dock bli ganska slitet och frukosten kan man knappast skryta över. Men läget och utsikten går inte av för hackor. Vi hade ett rum mot havet och strax utanför fönstret på närmaste bryggan låg en Hallberg Rassy 64.

Saltsjöbaden är ju också känt för ”Saltsjöbadsavtalet”, ett avtal som än idag reglerar mycket av relationerna mellan arbetsgivare och fackliga organisationer. Avtalet skrevs under just på Grand Hotell i Saltsjöbaden 20 december 1938 mellan SAF och LO.

I närheten av hotellet ligger också Kungliga Segelsällskapets anläggning i Saltsjöbaden. I hotellviken ligger bland annat KSSS kansli och klubbhus och marina.

En HR64 strax nedanför hotellet.

Resultatet av helgen blev att vi avverkade tre köpcentrum på tre dagar. Vi gick runt i affärer tills dottern var nöjd och inte orkade gå något mer.

Det blev också en hel del spring på olika bryggor, det är många båtar runt Saltsjöbaden och dessutom var vi till Bullandö marina och Saltsjö pir. Försökte se så många båtar som möjligt för att bilda oss en uppfattning om vad vi vill ha för nästa båt. Vi hade möjligheten att titta in i Bavaria 36, Bavaria 39, Hanse 350, Beneteau Oceanis 343, Dufour 385 Grand Large. Moderna och ganska dyra båtar allihopa – priser mellan 600.000 och knappa miljonen. Det var väl ingen vi tyckte var vår dröm-båt, både pris, planering inne i båtarna var inget som direkt tilltalade oss. Och den viktiga känslan infann sig aldrig. På en av de dyrare båtarna gick det inte ens att stänga dörren till toaletten, hela främre inredningen hade nog fått sig en törn. Man blir lite fundersam över kvalitén på dessa byggen. Det är bra att kunna besöka många båtar och resultatet är nog att vi avskrivit alla modeller som vi tittat på – den modell som möjligen skulle kunna vara intressant Dofour 385 Grand Large faller bort av det höga priset.

Har också fått tillfälle att titta på många båtar som inte är till salu. Mina ögon dras automatiskt mot olika modeller av Hallberg-Rassy.

Här nedan kan man se några av bryggorna på Bullandö Marina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.