Jubileum utan segelbåtar?

Fleming 58

2015 genomförs Allt för sjön för 80:e gången! Men det verkar bli en mässa utan de större segelbåtarna. Segelbåtstillverkarna satsar istället på de flytande mässorna (som ligger på hösten) i Orust och Gustavsberg.  Men det gör väl inte så mycket – många av oss har väl redan en riktig seglare – Albin Stratus.

Det råder i alla fall ingen tvekan, jag ska åka. Det känns alltid som ett startskott för den kommande säsongen.

På hemsidan Allt för sjön kan man läsa.

– Det här blir den 80:e gången vi öppnar båtmässan Allt för sjön, och det gör vi om bara ett par månader. 2015 är jubileumsår och som grädde på moset kommer vi att kunna visa upp fler nyheter än vanligt. Det kommer att bli en riktigt stor fest, ett jubileum där det finns något för alla i familjen, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön.

På Allt för sjön 2015 visas många nyheter. De mest intressanta kommer att möta besökarna i en utställning redan på entrétorget. På mässan visas senaste nytt inom allt från mindre segelbåtar byggda för dagsturer till stora motoryachter utrustade med mikro samt tvätt-, och diskmaskin. Här presenteras de senaste båttrenderna. Det blir också sjömode, båttillbehör och massor av roliga aktiviteter för alla åldrar.

Nämnas bör att Finland satsar extra mycket på Stockholm i år med en stor monter fylld med spännande nyheter inom båt- och tillbehör, säger Hanse Thorslund.

Dagsegling och charter
Båtlivet förändras. Fler väljer i dag att hyra sin båt och ofta sker detta på nya platser i Sverige och utomlands. Fler väljer också att göra kortare dagsetapper på sjön för att vara till sjöss när vädret är fint. Därför satsar Allt för sjön på att visa upp fler båtar för dagsegling och motorbåtar utrustade för kortare utflykter. Det blir i år många utställare som erbjuder båtuthyrning, i Sverige och utomlands.

Tre mässor under tio dagar
Parallellt med Allt för sjön kommer två andra mässor att gå på Stockholmsmässan. Under den första helgen går mässan Hektar, Sveriges nya livsstilsmässa för de med större trädgårdar, mark och lantställen. Under den sista helgen arrangeras Vildmarksmässan, outdoor-mässan med dykning, klättring och biking och andra utomhusaktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.