Länspump, slang och inspektionskamera

Har två länspumpar (varav jag gjort service på en i vinter). Upptäckte då att slangarna var ganska dåliga på bägge två. Första slangen gick ganska lätt att byta. När jag skulle byta den andra slangen så gick den i småbitar. Försökte då använda slangen som var kvar som ”pilot lina”. Det gick ju inte alls, den gick bara sönder. Efter ett antal försök att få igenom den nya slangen efter kölsvinet, under trappan och in i akterruffen var jag tvungen att ge upp – det gick inte att få igenom slangen.

Många funderaringar på varför det inte gick – kom till slut på att jag skulle köpa en inspektionskamera. Man kopplar en lång sladd (5 m) med kameran i ena änden och en USB-kontakt i den andra änden till en dator. Nu kunde jag skicka in den i hålet där slangen gått – insåg ganska snart att jag aldrig kommer att träffa på hålet på ”andra sidan”. Det enda raka är att montera bort trappen, för att på det sättet kunna ta bort durken. Fortsättning lär komma!

Kameran kan säkert komma till användning vid flera tillfällen, både i båten och i andra trånga utrymmen. Ett tips är att tejpa fast kameran på en pinne/rör (jag använde en reservlatta) för att stabilisera och kunna skjuta in kameran. Man kan både ta kort och filma. Inköpt på Biltema.

20160523_200510Snap_008Bilden kanske inte säger så mycket, men för mig så förklarar den mycket.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.